Once upon a time you dressed so fine
Threw the bums a dime in your prime, didn’t you?
People call say ‘beware doll, you’re bound to fall’
You thought they were all kidding you
You used to laugh about
Everybody that was hanging out
Now you don’t talk so loud
Now you don’t seem so proud
About having to be scrounging your next mealHow does it feel, how does it feel?
To be without a home
Like a complete unknown, like a rolling stone……


Bob Dylan este unul dintre cei mai aclamați artiști de rock clasic din toate timpurile, însă acest lucru nu l-a împiedicat să fie huiduit. Odată, a fost huiduit la un concert pentru că și-a schimbat sunetul între albume. A discutat despre cum era să fii huiduit – și despre cum se simțea în legătură cu oamenii care îl băteau în joc.

Albumul Bob Dylan care a supărat unii fani

Dylan este renumit pentru că a fost una dintre figurile de frunte în renașterea muzicii populare din anii 1960. Înregistrările sale timpurii au fost neprelucrate la chitara acustică.

Apoi, când a trecut la un sunet puțin mai lustruit odată cu lansarea albumului său Highway 61 Revisited, a început să încorporeze mai multe elemente rock în muzica sa. Piesa „Like a Rolling Stone” a însemnat îmbrățișarea unui nou sunet. Unii fani nu au fost prea mulțumiți de această evoluție.

Este normal ca fanilor să nu le placă atunci când un artist se schimbă. Cu toate acestea, fanii de la Newport Folk Festival au făcut lucrurile cu un pas mai departe, au început să-l huiduie. Incidentul avea să devină unul dintre cele mai faimoase muzici rock din anii 1960 și din cariera lui Dylan.

În ciuda glumelor, „Like a Rolling Stone” a ajuns pe locul 2 în Billboard Hot 100. Rămâne una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale de-a lungul a cinci decenii de la lansare. „Like a Rolling Stone” ar fi cel mai tare single al său, cu excepția „Rainy Day Women # 12 & 35 ″ – o altă melodie pe care a făcut-o după ce sunetul său a evoluat. Unii fani au fost supărați de noul Dylan – dar publicul a iubit noua sa lucrare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *